Bemutatkozik a RabócsiRing

Egy nemzetközi versenypálya

Kevesen gondolták volna, mondjuk húsz esztendeje, hogy Máriapócs, a nemzetközi zarándokhely nem csak a pápalátogatásról lesz híres. A szabolcsi kisváros mára az ország legmodernebb és leglátogatottabb magyar autósport centruma, amely nemzetközi minősítéssel bír.

Rabócsi Tibor nyíregyházi vállalkozó elképzeléseit tettek követték, 1993-ban megvásárolta és 1996. november 23-án megnyitotta kapuit a tulajdonosok nevét viselő pálya az A.M.G. RabócsiRing. Az Autó-Motor-Gokart (A.M.G.) sportkomplexummá serdülő létesítmény 96′-tól elsősorban minőségi rallycross versenyekkel alapozta meg hírnevét. A 2000-es esztendőben a pálya elnyerte a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség “Év pályája” különdíját.

A komplexum tovább bővülésével és jelentősen megnövekedett aszfaltfelületével (20 000 m2) a pálya bekapcsolódott a hazai és nemzetközi gokart-, drift és motoros rendezvényekbe, versenyekbe.

Az igényes és színvonalas szolgáltatások, a színes rendezvénysorozatok kínálnak évről-évre kultúrált szórakoztatást és egyfajta garanciát az ország és a régió technikai-sport szerelmeseinek. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően 2007-től már éjszakai villanyfényes futamokban is gyönyörködhetnek a Rallycross, a Drift, a technikai sportok kedvelői.

A versenyekre és az azt követő programokra nem ritkán 10 000 néző kíváncsi (VIP futamok, színésznőkkel, újságírókkal és politikusokkal, légi bemutatók, ejtőernyős ugrások, szórakoztató zenei programok, tűzijáték). A kísérő rendezvények, show-elemek olyan embereket is kicsalnak a pályára, akik csak érintőlegesen kapcsolódnak az autóversenyzéshez, s talán itt szeretik meg a benzingőz által keltett szórakozást.

A folyamatos fejlődés következtében a pálya évek óta Drift Európa-bajnoki futamok helyszíne. A RabócsiRing nemzetközi szintű versenyrendezéssel, színvonalas infrastruktúrával és kiszolgálással, valamint villanyfényes éjszakai futamokkal fűszerezve teszi páratlanná és feledhetetlenné a szórakozást.

A fiatalok gokart tábor keretében sajátíthatják el a gokartozás rejtelmeit, az amatőr és profi gokartosok számára pedig a rendezvények kivételével a pálya kapui nyitva állnak.

Népszerű lett az amatőr pályamotorozás, melynek keretében a robogósoktól a gyorsasági motorosokig saját gépeikkel szervezetten, biztonságos körülmények között hódolhatnak szenvedélyüknek az érdeklődők.

A vállalkozások pedig továbbra is szervezetten, csodálatos hangulatban rendezhetik meg itt vevő- és partnertalálkozójukat, céges rendezvényeiket, csapatépítő tréningjeiket.

A RabócsiRing egyik titka az állandó fejlesztés, amit ezután is minden erőbedobással tovább folytat.