Tibor Rabócsi Jr

Pályafutásom során igen sok tapasztalatot gyűjtöttem és komoly nemzetközi és hazai eredményeket tudhatok magam mögött. A rallycross és gokart bajnoki cím után, nem titkolt szándékom volt a rallye meghódítása is.

 

A profi sport lényege azonban az, hogy jó eredményt csak teljes odaadással és energiával tudsz elérni.

Sok éven keresztül, talán erőn felül is vállalva, de többnyire sikerült azt a mondást meghazudtolnom, hogy egy fenékkel csak egy lovat lehet megülni. Hiszen a vállalkozás, a sport és a magánélet között egyensúlyt tudtam teremteni, többnyire sikerrel.

Azonban az idő előre haladtával, a rallye-hoz szükséges idő, a vállalkozás bővülése és a családalapítás már túllépte az energiámat.Döntenem kellett! És a 2008-2009-es rallye szezon megmutatta, hogy félemberként, csak részeredményekre vagyok képes, és a korábban megszerzett eredményeimet csak leépíteném. Belátom, hogy a mostani Rallye Bajnokság teljes embert kíván kompromisszumok nélkül, és jó eredményekre csak akkor képes az ember, ha erre felteszi mindenét (szó szerint).

Húsz éves autósport pályafutásomat fel kellett függesztenem, mert minden energiámat a cégünk és a RabócsiRing versenypálya fejlesztésére kívánom fordítani.
Olyan értéket szeretnénk teremteni, amely a hazai és nemzetközi autósport minden szakágának az otthona lehet. Valamint a fiataloknak lehetőséget szeretnénk teremteni pályafutásuk megalapozásához.

Úgy érzem, hogy ez a döntés a legjobb, amit hozhattam, de természetesen a fél szemem a pályán van és időm felszabadulásával, “újra támadok”. Az is lehet, hogy egy régi, de az is, hogy egy új szakágban!

 

 

ifj. Rabócsi Tibor