Versenynaptár RabócsiRing 2016

rabocsi20logo

Elkészült a várva várt 2016. évi versenynaptár és mint tudjátok, ebben az esztendőben 20 éves a RabócsiRing, ezért számos meglepetéssel készülünk vendégeink számára, ígéretünkhöz híven ezen meglepetések nagy részéről most lerántjuk a leplet, mindenki csemegézzen kedvére belőle!

Első meglepetésként annyit elárulunk, hogy 2016-2017-ben elindul és megvalósul több beruházás a versenypálya területén, melyek között a legfontosabb és legnagyobb volumenű a vezetés technikai tanpálya építése, ezen beruházással a versenypálya szilárd burkolata további 10.000 m2 aszfaltterülettel bővül, amely elsősorban a motorosok és autósok számára jelent újabb élményt.   Új indító torony, új transzponderes időmérés kivetítőkkel, depóban kibővített aszfalt utak, újabb szociális helyiség és nem utolsó sorban egy 500 fős lelátó is épül majd. A gokartosok számára pedig jó hír, hogy újabb 6 db gokarttal bővítjük gépparkunkat, de ezúttal minden eddiginél gyorsabb, szebb és erősebb gokartok érkeznek!

Versenynaptár 2016

Március 27 –  28. Oláh-Gumi Rallycross Közép-Európa és Országos Bajnoki II. futam – CEZ
Április 24. Hunakamo Drift Kupa / Drift OB. II. futam
Május 07 – 08. MAMI Kupa – Gyorsasági és Veterán Motor Országos Bajnoki Futam
Május 15 – 16. Rallycross Országos Bajnoki III. futam
Július 09 – 10. Kilinccsel Előre Drift Kupa és Ladaracing AllStar Gála / Drift OB. IV. Futam
Augusztus 26 –  27. Trackwood – EEDC Európa és Országos Bajnoki Drift Fesztivál
Szeptember 24 – 25. Rallycross Országos Bajnoki VI. Futam

Március 27-28-án, azaz Húsvétkor Oláh-Gumi Rallycross Közép-Európa és Országos Bajnoki II. futammal nyitjuk az évet. A tavalyi év is nagy sikert hozott a rallycrossban, azonban bizton állíthatjuk, hogy az idei év áttörést hozhat, hiszen több mint 170 pilótát (100 magyar licences, 20 külföldi licences, 50 amatőr versenyzőt) várunk a nyitányra. Többek között Kiss Pál Tamás, Kárai Tamás, Wieszt Jankó, Harsányi Zoli, Kotán Peti és Lukács Csucsu is új, brutál erős autóval érkezik, a kilátogatók nagyon éles küzdelmekre, őrült tempóra és félelmet nem ismerő összecsapásokra számíthatnak minden kategóriában.

Április 24-én teszik tiszteletüket nálunk először a Drift Országos Bajnokság pilótái, hogy ismét füstfelhőbe burkolózva, egymástól és a faltól centiméterekre autózva nyűgözzék le a közönséget.

Május 07-08-án érkezik a MAMI Kupa, azaz Gyorsasági és Veterán Motor Országos Bajnoki futam, melyen több mint 100 pilóta áll fel a rajtrácsra azért, hogy elsőként haladjon át a célvonalon és biztonságos körülmények között élvezhessék a versenyzés örömét!

Május 15-16-án, azaz Pünkösdkor folytatódik a rallycross őrület, a Rallycross Országos Bajnokság III. futamával. A pontozás rendszerének köszönhetően az egész bajnokságra érvényes a kiélezett versengés, minden versenyzőnek, minden futamon ki kell hoznia magából és versenyautójából a maximumot, hiszen nem feltétlen a döntő győztesek vezetik a ponttáblázatot, a cél pedig a bajnoki cím!

Július 09-10-én a változatosság kedvéért ismét ellátogatnak hozzánk a Drift Országos Bajnokság fenegyerekei és a futam nevéből – Kilinccsel Előre Drift Kupa – nem pályaautózásra invitálják a nézősereget. Hozzájuk csapódnak még a Ladaracinges fiúk, akik a Ladaracing AllStar gála mellett Lada szépségversenyre és körversenyre is invitálják a Ladás társadalmat.

Augusztus 26-27-én érkezik a mindenki által nagyon várt, európai mércével is nagynak számító Trackwood – EEDC Európa és Országos Bajnoki Drift Fesztivál!  A hangulat, az érzés és az élmény utánozhatatlan, az autók brutálisak, a versenyzők pedig őrültek. Több mint 15 ország legdurvább pilótái 800-1000 lóerős gépcsodákkal szaggatják majd az aszfaltot.

Szeptember 24-25-én a Rallycross Országos Bajnokság VI. futamával zárjuk az évet, ahol már latolgathatjuk a bajnokesélyeseket, legalábbis a bajnokság utolsó előtti futamán sok minden el fog dőlni.

Rendezvénynaptár 2016

A hobbi gokartosok és a saját gokarttal rendelkezők számára hét futamból álló Amatőr Gokart Bajnokságot szervezünk ismét. Több meglepetéssel is készülünk, elsősorban az év folyamán érkezik hat darab vadonatúj gokart (270 cc, 15 le), új versenyszabályzat lesz érvényben a 2016-os szezonra, valamint a bajnokság végén a kategóriák első három helyezettje értékes ajándékokkal gazdagodik. A futamok tervezett időpontjai:

Április 02. Évadnyitó Amatőr Gokart Bajnokság I. Futam
Május 01. Majális Amatőr Gokart Bajnokság II. Futam
Június 11. Amatőr Gokart Bajnokság III. Futam
Július 16. Amatőr Gokart Bajnokság IV. Futam
Augusztus 20. Amatőr Gokart Bajnokság V. Futam
Szeptember 10. Amatőr Gokart Bajnokság VI. Futam
Október 15. Évadzáró Amatőr Gokart Bajnokság VII. Futam

A változtatás jogát fenntartjuk!

Természetesen a motoros pályanapok sem hiányozhatnak az idei palettából. Tervezett időpontok:

Április 17. Évadnyitó Motoros Pályanap
Június 19. Motoros Pályanap
Július 24. Motoros Pályanap
Szeptember 04. Motoros Pályanap
Október 09. Évadzáró Motoros Pályanap

A változtatás jogát fenntartjuk!

Tavalyi évhez változást jelent, hogy autósok normál nyitva tartási időn belül nem használhatják a pályát, viszont havonta egy, összesen nyolc autós pályanapot tervezünk, ahol több kategóriában, akár bukócső nélküli autókkal is szervezett körülmények között lehet pálya autózni. Tervezett időpontok:

Március 12. Évadnyitó Autós Pályanap
Április 09. Autós Pályanap
Június 04. Autós Pályanap
Július 02. Autós Pályanap
Augusztus 13. Autós Pályanap
Szeptember 17. Autós Pályanap
Október 22. Autós Pályanap
November 19. Évadzáró Autós Pályanap

A változtatás jogát fenntartjuk!

Idén is várjuk a jelentkezéseket a gokart táborba 8-18 éves korig, a turnus várható ideje július vége.

Mint láthatjuk, az idei évben is, a hagyományokhoz hűen, szintén színvonalas rendezvények, profi és amatőr versenyek nézői, illetve résztvevői lehetnek vendégeink.

Mindezek mellett természetesen a RabócsiRing vár minden amatőr gokartost és motorost, valamint az edzeni vágyó profi versenyzőket, cégeket céges rendezvényekre és partnertalálkozókra március közepétől, egészen november 30-ig, minden héten, keddtől csütörtökig 14: 00-tól 20: 00-ig, illetve pénteken, szombaton és vasárnap 09: 00-tól 20: 00-ig, kivéve a rendezvények időpontjaiban. A rendezvények pontos idejéről a rendezvénynaptárunkban bővebb tájékoztatás található.       

A technikai sportok fellegvára, a RabócsiRing, 2016-ban változatlan árak mellett számos akcióval vár minden résztvevőt, szurkolót, céget, hiszen Magyarországon talán a legsokszínűbb és legszínvonalasabb rendezvényeket prezentálja RabócsiRing csapata.

2016. február 1.