Matador Nemzetközi RallyCross Fesztivál 2024

Matador Nemzetközi Rallycross Fesztivál

2024 március 31-én és április 01-én,

HÚSVÉT VASÁRNAP ÉS HÉTFŐN

Máriapócson, a RabócsiRingen!

 

Szereted a benzingőzt? Szereted az adrenalint? Kíváncsi vagy a versenyautók test-test elleni küzdelmére?

 

Húsvét vasárnap és hétfőn rajtol a várva várt RALLYCROSS szezon! Közép-Európa legjobbjai, négy nemzet bajnokai (magyar, osztrák, cseh, lengyel), több mint 100 versenyző érkezik a Húsvéti nyitányra!

 

Az 1024 és 512 fős lelátóval bővülő RabócsiRingen, immáron több mint 2800 fő tud ülőhelyről szurkolni kedvencének!  

 

Ez még nem minden! Áprlis 01-én, hétfőn találkozhatsz Európa egyik legjobb rallypilótájával, a közönségkedvenc Csomós Mixivel is, és ha szerencsés vagy, akár egy körre is beülhetsz mellé, ha mersz.

 

A Matador Nemzetközi Rallycross Fesztivál a Közép-Európa Zóna Bajnokság (Csehország, Lengyelország, Ausztria, Magyarország) és a Magyar Bajnokság évadnyitófutama is egyben. Nagy örömünkre, már a húsvéti nyitányra megépülnek új lelátóink, és a húsvéti ünnepet pedig ismét benzingőz és dübörgő lóerők között tölthetjük Közép-Európa és nemzetünk legjobb rx pilótáival, valamint a rally sztárpilótával, Csomós Mixivel!

 

SuperCars kategóriában már nyolc versenyző adta le nevezését, köztük tavalyi bajnokunk, BENYÓ MÁTÉ (Peugeot 208) is, aki idén Európa bajnoki szereplésre is készül, méltán remélünk tőle dobogós helyezést a Matador hétvégén. Érkezik a szezonnyitóra az osztrák bajnok HÖLLER (Ford Fiesta), a lengyel bajnok STANISZEWSKI (Ford Fiesta) és a cseh bajnok FUČÍK (WV Polo) is, akik mind szeretnének a dobogó legmagasabb fokán állni, hiszen húsvétkor indul a Közép-Európa Zóna pontvadászata is. Nem hiányozhat a versenypályáról örökös bajnokunk KOTÁN PÉTER (Ford Focus), valamint ismét harcba száll Vass Csaba is Audi A1-el. Itt lesz még Pál Krisztián (Skoda Fabia), akinek csapata a fejlesztések miatt télen sem unatkozott, továbbá érkezik Antal István Mitsubishi Colt volánja mögött.  

 

Super1600 kategóriában több tehetséges fiatal készül a bajnokság első futamára. Rajthoz áll a címvédő Nagy Benjámin, a tavalyi ezüstérmes Kovács Sámuel és kategóriát váltó Kaczor Levente is, mindhárman Suzuki Swifttel. Valamint érkezik a swiftesek csatájába még az osztrák Senegacnik Dominik egy nagyon gyors Skoda Fabiaval.

 

SuperToringCars +2000-ben mindig parázs csatákat láthatunk, indul a húsvéti nyitányon tavalyi bajnokunk Vámosi Tibor (BMW E36) és tavalyi bronzérmesünk, a helyi menő G Nagy Zoltán (BMW E30) is.  Bészi (BMW M3) és Papp Lajos (Subaru Impreza) mellett Lengyelországból erős csapat érkezik ebbe a kategóriába, mint a bajnok BUDZYŃSKI Piotr Honda Civiccel, ZOLL Lukasz Volvo S40-el és Kuna Michał Seat Ibizával.

 

SuperTouringCars -2000-ben a cseh bajnok Castoral Roman (Opel Astra) mellett a Mátészalkai Zentai Sanyitól (Ford Puma) és Kiss Petitől (Ford Puma) is dobogós helyezést várhatunk erős cseh és lengyel hátszéllel, de a kategória újoncai is szeretnének méltán bemutatkozni a nagyérdemű előtt.

 

SuperTouringCars -1600 az egyik legnépesebb kategória, cseh és osztrák pilóták mellett érkezik a tavalyi bajnok Siebel Balázs (Toyota Aygo ) és a bronzérmes Végh Tamás (Skoda Fabia) is, akiktől az előző évhez hasonló teljesítményt remélünk.  

 

A 2023-ban debütáló HankookCross Car RX Kupa igazán nézőcsalogatónak ígérkezik, a látványos kategória mezőnye a szezonnyitóra kilenc fős létszámra duzzadt. Rajthoz áll a tavalyi dobogósok közül Csuti Kristóf és Kovács Domonkos is, hozzájuk pedig máskategóriák élmenői csatlakoztak, kíváncsian várjuk ki hogyan tudja terelgetni a fenevadakat. 

 

Magyar Kupába nevezettek közül első gondolatra mindenki nagyon gyorsnak tűnik, Patu (Lada), Gidai Máté (Honda Civic), a hazai pálya előnyét élvező Karalyos Marci (Honda Civic) vagy akár korábbi sokszoros SuperCars bajnokunk Harsányi Zoli (Suzuki Swift) is szeretnek a dobogón állni, kíváncsian várjuk a kezdést.

 

MX5 kupában összeszokott mezőny érkezik, Gáspár Csaba, Várkonyi Bence vagy Mihalik Viktor tavalyi szereplése alapján izgalmas hétvége elé nézünk ebben a kategóriában is.

 

Astra Kupában Kisharsányi és Stadler Misi tűnik egyelőre a legesélyesebbnek, de biztosan nem lesz könnyű dolguk az évadnyitón.

 

Junior Kupában is átrendeződések történtek, Kaldenekker Norbert Attila vagy Kunkli Bendegúz élmenők lehetnek a szezonnyitón, de érkezik Bartha Brigitta is, aki folyamatosan edz a RabócsiRingen, kíváncsian várjuk tőle a rajtot.   

 

TELJES NEVEZÉSI LISTA – ENTRY LIST

(2024.03.18-ig beérkezett nevezések alapján)

 

 

 

 

 

Tehát március 31-április 01, MATADOR hétvége, az év legelső RALLYCROSS versenye, Csomós Mixi közönségtalálkozó, Máriapócson, a RabócsiRingen!

Őrült hétvége elé nézünk, ezt ne hagyd ki!

Info: www.rabocsiring.hu; ring@rabocsiring.hu, +36302740800

 

HÚSVÉTI NYUSZI HELYETT : RALLYCROSS

 

2024.03.26-ig van lehetőség elővételes jegyvásárlásra.

 

2024.03.26-ig van lehetőség elővételes jegyvásárlásra.

 

 

  •  
További események
Metal Race III.
  16MARCH   Verseny értékelése : A versenyen három időmérő etap van előírva, amelyből kettő etapot teljesíteni kell ahhoz, hogy a versenyző értékelésre kerülhessen. A verseny végeredménye két különböző időmérő futamban teljesített...
Helyszín: Rabócsiring
Időpont: 2024. június 29 08:00
ESEMÉNYNAPTÁR, PROGRAMOK, RENDEZVÉNYEK
June 19
Gyárfás névnapja