2022-ben 3 versenyt bonyolít le a Drifting.hu a Rabócsiringen

2022-ben 3 versenyt bonyolít le a Drifting.hu a Rabócsiringen
14 February

Hello, kedves driftrajongó! Készülsz már az idei szezonra? Lassan elindul a 2022-es motorsport szezon és a Drifting.hu idén sem pihen egy percet sem, már lezajlottak az első beszélgetések Béres Szabolccsal a Hunakamo Sport Egyesület elnökével és Angyal Péter sportszakmai vezetővel amik alatt kiderült mire lehet nagy vonalakban számítani az idei szezonban.

Két év kihagyás után kerülnek ismét külföldön is megrendezésre a Drifting.hu versenyek

2022-ben a repterek helyett már csak pályaversenyeket bonyolít le a Drifting.hu

 

Hello, kedves driftrajongó! Készülsz már az idei szezonra? Lassan elindul a 2022-es motorsport szezon és a Drifting.hu idén sem pihen egy percet sem, már lezajlottak az első beszélgetések Béres Szabolccsal a Hunakamo Sport Egyesület elnökével és Angyal Péter sportszakmai vezetővel amik alatt kiderült mire lehet nagy vonalakban számítani az idei szezonban.

 

Több, kisebb nagyobb változás is történt, ilyen például az is, hogy idéntől mindenki “könnyes búcsút” vehet a repülőtereken rendezett bólyás driftnek, mert a Hunakamo és a Drifting kizárólag épített pályás versenyeket szervez, ahol minden verseny körülmény professzionálisan lesz biztosítva.

 

Amellett, hogy 2022-ben minden megrendezett street verseny is pályán zajlik majd, maradnak a 2021-ben bevezetett gumizásra vonatkozó szabályok, valamint a Pro kategóriában továbbra sem lehet majd autót cserélni verseny közben. A legizgalmasabb újdonság, hogy ismét megrendezésre kerülnek a külföldi futamok is, a már megszokott BRNO-i pályán, valamint egy új pálya is bekerül a versenynaptárba, a romániai Transilvania Motor Ring.

 

2022. Május 14-15. 8. Drift Games - Rabócsiring, Máriapócs

A tavalyi Drift Games szenzációs autózásaira még mindenki jól emlékezhet, Zamecz, Utasi és Piskolty is hatalmas csatákat vívott, és a pandémiás helyzet sem állhatta útját a szurkolók elsöprő lelkesedésének. Idén sem kell senkinek lemaradnia ilyen élményekről, hiszen a RabócsiRing katlanában rögtön ezzel a külföldiekkel tarkított FIA Cez fordulóval indul a Drifting.hu 2022-es, 17. versenyszezonja.

 

2022. Július 8-9. Drifting & LADA Allstars - RabócsiRing, Máriapócs

A LADA bajnokság minden évben brutális mennyiségű megjelenő autót és látogatót jelent, ami egyenesen arányos azzal is, hogy egész nap szünet nélkül láthatsz keresztbe autózó kocsit a pályán. Szó szerint egy másodpercig sem érzi az ember, hogy nincs mit nézni, hiszen a hang és szag élmények még csukott szemmel is elárulják, hogy mi folyik a pályán éppen. Ráadásul az idei Driftng Allstars egyben a 10. Évfordulós Ladaracing Allstars lesz, így különleges meglepetésekkel és programokkal is készül a szervező csapat. Természetesen a drifterek sem lesznek kihagyva, hiszen párhuzamosan zajlik majd a az esemény az egyes és kettes nyomvonalon is.

 

2022. Augusztus 26-27. Matador TRACKWOOD

Idén nem csak a Driftkings-el és a Rodrifttel közösen kerül megrendezésre a TRACKWOOD ami minden kétséget kizáróan minden évben a legnagyobb verseny a Máriapócsi aszfaltcsíkon, hanem a Lengyel DMP Drift Bajnokság is tiszteletét teszi. Akik már részt vettek TRACKWOOD-on nem kell bemutassam mire lehet számítani. Az új érdeklődők számára azonban csak egy tanácsom van. Ne hagyjátok ki ezt a versenyt, hiszen hagyományokhoz illően a Pro kategória döntője már éjszakába fog nyúlni, ami mindig sokkal izgalmasabb és meglepetésekkel telibb. Reméljük idén az időjárás is a mi oldalunkra áll, és nem kell majd a pilótáknak vizes és felgumizott aszfalton újra 100%-on megküzdeni.

 

2022. Szeptember 23-25 Pro és Pro2-es futam a Transylvania Motor Ringen

A Drifting.hu helyszín repertoárjába frissen belépő Transylvania Motor Ring nyomvonala már tapasztaltabb pilótákat követel meg, így ezen a versenyen csak a Pro és  Pro2-es versenyzőkkel találkozhatsz. A kétéves pandémiás bezártság után, remek kiruccanás lehet egy romániai kirándulás versennyel összekötve, hiszen a környéken remek szerpentines hegyi utak találhatóak, amik a verseny hétvége izgalmai után tartogatnak még némi élményt az igazi benzinvérűeknek. Érdemes lehet maradni néhány napot pluszban.

 

2022. Október 22-23. Pro és Pro2-es futam Automotodrom Brno

Októberben Csehországba vándorol a szezon utolsó versenye, és az egyébként MotoGP-nek is otthon adó Brno Circuiton kerül levezénylésre a futam, ahol a romániaihoz hasonlóan csak a Pro és Pro2-es pilótákat láthatjátok majd. A legutolsó 2019-es brnoi versenyen hazai színekben Hutter Ferenc érte el a legjobb helyezést, negyedik helyen végzett. Idén reméljük az első három helyezett közé is bejuthatnak a magyar pilóták, hiszen a Brno Circuit az egyik legnépszerűbb versenypálya Európában.

 

Ne hagydd ki a Hunakamo és a Drifting.hu idei versenyszezonjának eseményeit, és légy részese a Kilinccsel Előre őrületnek idén is. A programot és a látnivalót mi intézzük Te csak érezd jól magad! Az rendezvényekről részletesebben weboldalunkon és a Facebook események oldalain találhatsz információt.