25 év sikertörténet röviden: RabócsiRing versenypálya és vezetéstechnikai tanpálya

25 év sikertörténet röviden: RabócsiRing versenypálya és vezetéstechnikai tanpálya
12 February

2021-ben 25 éves lett a RabócsiRing, mi pedig büszkén tekintünk vissza az elmúlt időszakra! Köszönjük, hogy te is részese voltál az eseményeknek!

25 év sikertörténet röviden: RabócsiRing versenypálya és vezetéstechnikai tanpálya

 RabócsiRing versenypálya kapuit megnyitottuk és megrendeztük az első amatőr rallycross versenyt, melyre több mint háromezren voltak kíváncsiak

 Elkészült a RabócsiRing versenypálya első aszfaltos nyomvonala, amely hosszúsága megközelítőleg 700 m volt. Megnyitottuk a megye első gokart pályáját és gokart bérlési lehetőségek biztosítása révén civilek részére is elérhetővé tettük a technikai sportok világát. Mindeközben a rallycross versenypályánk pedig véglegesen bekapcsolódott a nemzetközi vérkeringésbe. 

  Továbbépült a komplexum és egy 910 méteres profi gokart pálya került kialakításra, mely révén a RabócsiRing versenypálya már gokart országos bajnoki futamoknak is otthon adhatott. A pályán továbbá kiépült a teljes infrastruktúra, egyúttal az egész pályatest kivilágításra került és megrendeztük az első éjszakai Rallycross Közép-Európa Bajnoki futamát. 

 

 

 Az országban elsők között rendeztünk drift versenyt, mely már akkor éjszakai villanyfényes döntővel zárult, ettől fogva pedig a RabócsiRing és a drift sport szoros összefonódásba kezdett. A drift és a RabócsiRing szoros együttműködését mi sem mutatja jobban, hogy 2021-ben a 25 éves katlanban a 15 éves Hunakamo.hu már a 10. Trackwood Európa hírű Drift Fesztivált rendezi.

  Gőzerővel folytattuk a fejlesztéseket, tovább aszfaltoztunk, mely révén új autós és motoros nyomvonalak kerültek kialakításra, mind a rallycross, mind a drift, mind a motor szakágak sportszakmai és biztonságtechnikai előírásainak figyelembevételével. A pályatestet ekkor már 30.000 m2 aszfaltfelület alkotta. 

 

 

 Megépült a RabócsiRing professzionális minden igényt kielégítő start-indító épülete, amely épület szerves része a rendezvényeknek és versenyeknek, mivel az adminisztráció, szervezés, irányítás (időmérés, hangosítás, stb.) és átvételek központja is egyben. 

 

 

 Megépült Magyarország harmadik, Kelet-Magyarország I. vezetéstechnikai tanpályája, amely kombinatív módon kapcsolódik a már meglévő versenypályához. A 20.000 m2 egybefüggő aszfaltfelületű tanpályája fejlesztéssel immáron 50.000 m2 aszfalt borítja a RabócsiRinget. A vezetéstechnikai tanpályán vízkilövő berendezések, szimulátorok, egyéb vezetéstechnikai segédeszközök segítségével és erre képzett professzionális oktatók irányításával zajlanak a tréningek. Ebben az évben több mint 1000 fős lelátóval is bővültünk és megépítettünk egy egyedi és hangulatos, a vezetéstechnikai tréningekhez kapcsolódó oktató épületet, mely rendezvények vagy versenyek alkalmával spotter toronyként vagy VIP helységként is funkcionál.

 

Célunk mind a versenypálya, mind a tanpálya tekintetében, az amatőröktől a profikig színes és változatos verseny- és rendezvénysorozatokkal, teljes körűen kiszolgálni a régió, az ország és Európa technikai sport szerelmeseit.

 

Tehát 2021-ben 25 éves lett a RabócsiRing, ígérjük, hogy a jövőben is hasonló erőbedobással és kitartással folytatjuk munkánkat!

2021. évi várva várt jubileumi versenynaptárunk pedig hamarosan érkezik!  

 

 

Régen és Most

 

 

A 25 éves RabócsiRing Versenypálya és Vezetéstechnikai Tanpálya bemutatása

 

Kevesen gondolták volna, több mint húsz esztendeje, hogy Máriapócs, a nemzetközi zarándokhely nem csak a pápalátogatásról lesz híres. A szabolcsi kisváros a nemzetközi autósport legnépszerűbb - rallycross, drift, motor és gokart - szakágainak lett a fellegvára.  A létesítmény Magyarország észak-keleti régiójában található, három nagyváros (Nyíregyháza, Debrecen és Miskolc) közelében. A versenypálya egyik tulajdonosa Rabócsi Tibor nyíregyházi vállalkozó, aki versenyzői vénával megáldott fanatikus autósport rajongó és nem utolsó sorban az útépítésben is jártas szakember. Ő álmodta meg elsőként az Autó-Motor-Gokart Sport- és Szabadidő Komplexumot, a tulajdonosok nevét viselő RabócsiRinget. Fia, ifj. Rabócsi Tibor, nemzetközileg is jegyzett gokart, rallycross és rallye pilóta átvette és továbbálmodta a létesítményt. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a sport és szabadidő komplexummá serdülő létesítmény mára versenysport kiszolgálása mellett a civilek, cégek, hatóságok szabadidős és vezetéstechnikai oktatási igényeit is kielégíti. A RabócsiRing ma Közép-Európa meghatározó és egyedülálló létesítménye, ahová évente több mint húsz ország versenyzői, nézői látogatnak el.

 

 

Tudatos és egyedi tervezés, valamint nemzetközi tapasztalatok előzték meg az építést. Ifj. Rabócsi Tibor számos európai versenypályán versenyzett pályafutása során és az ott tapasztaltak alapján egy kombinatívabb, egyedibb és multifunkcionális létesítmény megépítése volt a cél.  A létesítmény összetettsége abban jelentkezik, hogy több nyomvonal került kialakításra, figyelembe véve ez egyes szakágak sportszakmai és biztonságtechnikai szempontjait.

 

Közép-Európa egyetlen olyan versenypályája a RabócsiRing, amelyik négy versenypálya licenccel rendelkezik (rallycross, drift, motor, gokart). Nézőink számára megunhatatlanná vált a versenypálya, hiszen hetente váltakoznak a versenyek, rendezvények, ki-ki kedvének megfelelően válogathat a különböző technikai sportok között. Nem csak a versenyzők és nézők számára építkeztünk, hanem az amatőrök és civilek részére is elérhetővé tettük a technikai sportok világát, lehetőséget biztosítunk eszközbérlésre (gokart), valamint saját eszközzel (gokart, motor, autó) történő pálya használatra is az arra kijelölt napokon.

 

 

A pálya úgy épült mint egy lego, hogy az bármikor átalakítható, továbbépíthető legyen. A pályatest kialakításánál cél volt, hogy különböző szakágak nyomvonalai egymásba kapcsolódjanak, illeszkedjenek, vagy akár önállóan elválaszthatóak legyenek. A RabócsiRing sikere és népszerűsége továbbá aréna jellegű kialakításában rejlik, hiszen a nézők a versenypályához közel, de biztonságban, 4-5 méteres földsáncokon, lelátókon ülve vagy állva nézhetik a versenyeket és szurkolhatnak kedvenceiknek.

 

A RabócsiRing titka a folyamatos fejlesztés, amit most és a jövőben is gőzerővel folytatunk. 2021-2022. évi terveink között szerepel egy 50-80 fő befogadására alkalmas modern zöldövezeti szálláshely építése vendégeink igényeinek teljes körű kiszolgálása érdekében.

 

RabócsiRing versenypályán kialakított nyomvonalak. BŐVEBBEN >>>>