Csomós Mixi – Nagy Attila rallye versenyzőpáros a RabócsiRing színeiben

Csomós Mixi – Nagy Attila rallye versenyzőpáros a RabócsiRing színeiben
26 October

Csomós Mixi – Nagy Attila rallye versenyzőpáros a RabócsiRing színeiben rajtol a II: Rally Hungary ERC Futamán, melynek SuperSpecial szakaszát a RabócsiRingen rendezik november 06-án. Az együttműködésről kérdeztük Rabócsi Tibort:

A RabócsiRing versenypálya évek óta figyeli a különböző szakágak élversenyzőit és előszeretettel szponzorálja a fiatal tehetségeket. A jövőben pedig még nagyobb hangsúlyt fektetünk az ilyen versenyzők kiemelt támogatására. Ilyen kiemelt sportszponzoráció volt például Kiss Pál Tamás, a RabócsiRing és a rallycross közös sikere, most pedig sikerült a rallyebajnokságban szereplő Csomós Mixi és Nagy Attila versenyző párossal együttműködést aláírni. Azért esett választásunk Mixiékre, mert egyrészt régióbeliek, másrészt pedig rendkívül tehetséges és ambiciózus pilótákról van szó, akikben látjuk a jövőt és a lehetőséget. Nem utolsó szempont volt az sem, hogy Mixi édesapja, Csomós Miklós a rallycrossban is népszerű versenyző volt, ezáltal Mixi már gyerekként is jól ismerte a RabócsiRing versenypályát.  

Ex-versenyzőként jó érzéssel tölt el az, hogy ilyen pilótákkal tudunk együttműködni, akik az életüket is felteszik azért, hogy a legjobbat nyújtsák. Versenyzői pályafutásom során nagyon sok céggel dolgoztam együtt és tudom, hogy milyen plusz motivációt adhat a befektetett bizalom. Remélem, hogy szponzorált versenyzőpárosunk is még nagyobb lendületet kap megállapodásunk által. A szerződés aláírásának időpontja sem véletlen, hiszen szerettük volna, hogy a novemberi Rally ERC futamon már a RabócsiRing színeiben versenyezzenek a srácok. November 6-án a már tavaly is óriási sikert aratott Rally Hungary ERC SuperSpecial szakasza a RabócsiRingen kerül megrendezésre, Mixiék pedig úgynevezett „local heronak” számítanak és nagyon sokan kíváncsiak a régióban hazai pályás szereplésükre.

 

Az együttműködésről kérdeztük Csomós Mixit:

Szia Mixi! Az a hír járja, hogy egy különleges, a hazai autósportban egyedülálló együttműködésre készültök egy neves partnerrel. Miről is van szó?

Már a pandémiás időszak kezdetén, tavasszal elkezdődtek az egyeztetések a máriapócsi RabócsiRing tulajdonosával ifj. Rabócsi Tiborral. A beszélgetéseink alapját az adta, hogy édesapám is a rallycrossban, nagyjából 20 évvel ezelőtt kezdte pályafutását és Tiborral többször összemérte a tudását, illetve rendszeres résztvevője volt a RabócsiRing már akkor is kiemelkedő színvonalú rendezvényeinek. Ennek köszönhetően már kissrácként is sok hétvégét töltöttem el Máriapócson, sok szép emlékem fűződik a méltán híres, mára autósport illetve autós-motoros komplexummá fejlődött versenypályához. Tibort senkinek nem kell bemutatni (többszörös gokart és rallycross bajnok, valamint a rallye-ban is ért el kiemelkedő eredményeket), hiszen nagyjából két évtizede meghatározó alakja a hazai autósport életnek, rengeteget tett több szakágért is, ezért tartjuk különösen nagy megtiszteltetésnek, hogy minket és a csapatunkat választotta ki arra a feladatra, hogy a Rally Szakágban képviseljük a RabócsiRing Kft-t és az ott található egyedülálló vezetéstechnikai centrumot. Büszkék vagyunk arra, hogy érdemesnek tart minket az együttműködésre és mindent meg fogunk tenni, hogy az ERC mezőnyben következetes versenyzéssel tisztességesen helyt álljunk és hosszú távon eredményesen működhessen a kapcsolatunk.

Jobb időpontot nem is választhattatok volna a kezdésre, hiszen a II. Rally Hungary-t november elején rendezik meg Nyíregyházán és a Zemplénben, a bemutatkozó szakasznak éppen a RabócsiRing ad majd otthont.

Valóban a legjobb az időzítés, minden adott ahhoz, hogy ez az esemény egy hosszú távú és gyümölcsöző együttműködés kezdete legyen. Ennek köszönhetően ott leszünk az ERC mezőnyében, és alig várjuk, hogy a RabócsiRingen a többezres közönség előtt mutatkozzunk be Európa legjobb versenyzői között a RabócsiRing támogatott versenyzőiként. Ezúttal nem csak a hazai Rally1 értékelésben, hanem az ERC1 kategóriában is érdekeltek vagyunk, így európai porondon kezdjük meg az együttműködésünket. Izgatottak vagyunk, hiszen óriási feeling lesz megmutatni magunkat az autósportok egyik legnagyobb hazai fellegvárában az R5-ös Skoda Fabia-val.

Erősen ajánljuk minden autósport iránt érdeklődőnek és szurkolónak, hogy látogasson ki november 06-án délután a II. Rally Hungary ERC futam Super Special-jára, ugyanis a hazai promóter és szervező fantasztikus látvány elemekkel, meglepetés hazai- és világsztárokkal, valamint különleges betétfutamokkal készül elkápráztatni a közönséget.

 

Szurkoljunk együtt Csomós Mixi – Nagy Attila párosnak november 06-án, a RabócsiRingen!