Idén sem maradunk tsuiso nélkül - interjú Béres Szabolccsal

Idén sem maradunk tsuiso nélkül - interjú Béres Szabolccsal
10 May

„Mindig óriási kihívás a nemzetközi pilóták számára egy-egy futam a RabócsiRingen, hiszen itt össze kell mérniük a tudásukat hazánk és a környező országok legjobb versenyzőivel.”

A drift népszerűsége töretlen, évről évre izgalmas versenyek zajlanak a RabócsiRingen. A felejthetetlen hétvégék megszervezése azonban hatalmas csapatmunkát igényel. Ennek csapatnak a „vezére" Béres Szabolcs. Őt kérdeztük az idei versenyekről.

 

Már javában zajlik a "driftszezon". Mire számíthatnak a szakág kedvelői ha kilátogatnak a RabócsiRingre?Olyan nyomvonalvezetéssel tesszük felejthetetlenné az idei szezont, amit legutóbb akkor tapasztalhattak a nézők, amikor Xenikos Nassos rótta a köröket velünk az SR20 motoros narancssárga ladájával.

Lesz valamilyen változás az előző évekhez képest?
A 2019-es évben minden kategóriában páros csatában küzdenek meg a versenyzők, ami kétszer annyi tsuiso csatát garantál a nézőknek.

Milyen kihívásokat tartogat a pilótáknak a RabócsiRing?
Amikor a versenyeket készítjük elő, akkor igyekszünk a legmesszemenőbbig kihasználni a pálya minden szegletét. Az idei évben minden korábbinál ütősebb érintési zónákkal készülünk a versenyzőknek. Mindig óriási kihívás a nemzetközi pilóták számára egy-egy futam a RabócsiRingen, hiszen itt össze kell mérniük a tudásukat hazánk és a környező országok legjobb versenyzőivel.


Mit szeretsz legjobban ebben a szakágban?
A legjobban a nézők és a versenyzők kitartását szeretem. A nézőkben azt, amikor még szakadó esőben is ott szurkolnak a kedvencüknek a pálya szélén, a versenyzőkben pedig azt, hogy akár egy óra alatt is képesek egy ütközést követően úgy összerakni a versenyautót, hogy újra csatasorba tudjon állni.

Számodra mi a legjobb a driftben?
Tudni azt, hogy a rajongók és a versenyzők évről évre várják az általam és csapatom által megálmodott drift szezon kezdetét, és hogy olyan nemzetközileg is sikeres csapat vagyunk, akik immár három európai drift sorozattal büszkélkedhetnek.

Hogyan látod a szakág jövőjét?
A drift sport fejlődése töretlen, évről évre újabb fejlesztések kerülnek a drift autókba, amik a magyar versenyzők számára is elérhetőek. A sportág fejlődésében vannak gyengébb évek, de Magyarországon eddig minden alkalommal sikerült erre rácáfolni.