Ladások, hétsókerekesek, Gymkhanára fel, itt az új kihívás nektek!

Ladások, hétsókerekesek, Gymkhanára fel, itt az új kihívás nektek!
27 April

Új nyomvonalat találtak a Rabócsiring pályán! Itt a vezetéstechnika és a koncentráció autósportja, ahol navigátor segítsége nélkül kell egy Ken Block-os ügyességi jellegű pályát a lehető leggyorsabban teljesítened hátsókerekes autóval és időre.

Ezt ne hagyja ki senki ! Május 6-7-én kezdődik a 2023-as GRID sorozat! A szervezők által megálmodott háromfordulós sorozat fővédnökségét nem más vállalta el mint Béres Szabolcs akinek a kelet magyarországi LADA ALLSTAR gálát is köszönhetjük.

A május eleji megmérettetésre már megkezdődött a nevezés, s mivel rengetegen jelezték indulási szándékukat a szervezők 45 indulóban maximalizálják a résztvevők számát.

A verseny két etapos: edzésnap és versenynap az esemény péntek 18-órától vasárnap délutánig tart!

A helyszín nem ismeretlen a pilóták és a nézők számára, mivel több mint 25 éve ad otthont autós versenyeknek a máriapócsi versenypálya. A korábbi Gymkhana versenyző Tallárom Balázs álmodta meg a versenyzők számára a nyomvonalat így igazán technikás pályában lesz része minden indulónak és nézőnek.

 

A szabályok nagyon egyszerűk a verseny során az AMATŐR és LICENCES pilótáknak navigátor segítsége nélkül kell egy Ken Block-os ügyességi pályát a lehető leggyorsabban teljesíteni hátsókerekes autóval időre és kilinccsel előre. Korhatár nincs lévén ezen a zárt pályás eseményen szülői jóváhagyással (és vezetési tudással) bárki indulhat. Akik eddig még nem indultak versenyen azok is próbára tehetik magukat, valamint az autójukat. A GRID-re bárki jelentkezhet, akár utcai autóval is, mindössze az alapvető biztonsági előírásoknak kell megfelelnie a kocsinak. A pilóta számára kötelező a bukósisak viselése. A vállalkozó kedvű résztvevők több kategória közül választhatnak, így az ezer köbcentis autóknak ugyanúgy megtalálják az ideális csoportot, mint a több ezres erőgépeknek.

 

Felvonulás :A versenyzői felvonuláson minden induló részt vehet.

 

Utasok a jobb egyben!

 

Bukócsöves autók a versenyek kivételével vihetnek utasokat az edzéseken, amennyiben a szabályokat betartják és az autó állapota arra alkalmas.

 

Kategóriák: Amatőr és Licences (Rally3-2-1, Szlalom stb..)

· Egy versenyző 1 kategóriába tud nevezni !

· Egy versenyző 1 autóval tud nevezni !

· Egy autóval 2 versenyző indulhat!

· Korhatár nincs

· A pilóta és utasok számára kötelező a bukósisak viselete.

 

Pálya:
– 100% aszfalt
– EREDETI KEN BLOCKOS NYOMVONALAK!
– fotocellás időmérés


Helyszín:
– Vezetéstechnikai Tanpálya – Rabócsiring – Máriapócs

Időjárás

 

A körülmények nem befolyásolják a verseny lebonyolítását mivel a helyszín adottságainak köszönhetően mindenképpen megrendezésre kerül a verseny.

Hivatalos weboldalak : https://ladaallstars.hu/   https://hunakamo.hu

GRID SZABÁLYOK : https://hunakamo.hu/gymkhana-grid/