LEGENDÁK TORNÁJA PREMIER 2022.04.18. HÚSVÉT HÉTFŐ RABÓCSIRING

LEGENDÁK TORNÁJA PREMIER  2022.04.18.  HÚSVÉT HÉTFŐ RABÓCSIRING
20 March

LEGENDÁK TORNÁJA PREMIER 2022.04.18. HÚSVÉT HÉTFŐ RABÓCSIRING MAGYARORSZÁG LEGENDÁS PILÓTÁINAK ÖSSZECSAPÁSA KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ ÉS JÓTÉKONYSÁGI RENDEZVÉNY

Különleges meglepetéssel készülünk Húsvét hétfőre, méghozzá a a LEGENDÁK TORNÁJA premier versennyel, amely üde színfoltja lesz az egyébként is változatos rendezvénypalettának.

A Legendák Tornája rendezvényen, a rally, a rallycross, a drift és a különböző pályaversenyek legendás magyar képviselői mérik össze tudásukat, a rally-Eb-ről is jól ismert szinkronpályán.

Az elmúlt húsz évben megszokhattuk, hogy igyekezni kell a locsolkodással, mert húsvét hétfőn ünnepi rallycross versenyt rendezünk a RabócsiRingen. A rallycross verseny idén sem marad el, csak szombat–vasárnapra költözik, hétfőn pedig a magyar autósport 18 legendás alakja veheti birtokba a versenypályát és mérheti össze tudását, gokarttal, drift- és rallyautóval, egy szinkronpályás versenyen. 

Április 18-án, egy óriási show-val szeretnénk megünnepelni, hogy két év után végre visszatérhet az autósport a normális kerékvágásba, egyben szeretnénk felhasználni az alkalmat, hogy az ukrajnai háborúban nehéz helyzetben kerültek javára gyűjtést szervezzünk. A szinkronpálya adott az Európa-bajnokságról, és arra gondoltunk, hogy itt most megmutathatják a különböző szakágak versenyzői, ki a legjobb.

A technikát mi biztosítjuk, gokarttal, drift- és rallyautóval kell majd megmérkőzni. Természetesen a driftautóval driftelni kell, és pontozó bírók fogják eldönteni, ki volt a legjobb, a gokarttal és rally autóval pedig a lehető leggyorsabban kell teljesíteni a távot.

18 nagyon neves magyar versenyző érkezik a rendezvényre, sokan jelezték, hogy örömmel vesznek részt ezen a hagyományteremtő rendezvényen. Arról, hogy pontosan kik azok a pilóták, akik ringbe szállnak a Legendák Bajnoka címért, hamarosan lerántjuk a leplet, abban biztos vagyok, hogy minden magyar autósport szurkolónak fel fog csillanni a szeme.

Hétfőn délelőtt minden résztvevő kap egy ismerkedési lehetőséget, ami után következnek a selejtezők. Az első selejtezőkben mindenkinek menni kell mindhárom versenygéppel, a legjobb 8 jut tovább, akik ismét minden versenygéppel megmérettetik magukat. TOP4-be továbbjutók már csak rally autóval, kieséses alapon mérkőznek meg egymással. Harmaddöntőre és döntőre is sor kerül ezen a nem mindennapi versenyen.

A győztes pedig egy vándordíjat kap, amelyet természetesen a következő évben megpróbálhat megvédeni.

A díjkiosztón szeretnénk átadni a RabócsiRing és a pilóták adományát az ukrajnai rászorulók számára, amelyhez bárki csatlakozhat.

Mindenkit várunk április 16-17-én a szezonnyitó rallycross futamra, ami magyar bajnoki és CEZ-futam is lesz egyben, és április 18-án húsvét hétfőn, a Legendák Tornájára.

 

 

Legendák Tornája Húsvétkor a RabócsiRingen

 

A magyar autó-motorsport 18 kiemelkedő alakja, valódi legendája – több Európa- és világbajnok – méri össze tudását Húsvét hétfőn a RabócsiRingen, ahol a Rally Hungaryről már jól ismert szinkronpályán mérkőzhetnek meg egymással. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen rallyautóval és gokarttal a stopper ellen, míg driftautóval pontozásra fognak versenyezni egymással. Miután három szakágban is bizonyítottak derül ki, ki lesz a 2022-es év Legendák Legendája.

 

Hagyományteremtőnek szánjuk a RabócsiRingen a Legendák Tornáját, amelyet a tervek szerint minden évben Húsvét hétfőn rendezünk.

 

Az idei megmérettetésre valóban legendás versenyzők fogadták el a meghívást, hiszen itt lesz többek között a gyorsasági motoros világbajnok, Talmácsi Gábor, a háromszoros kamion-Európa-bajnok Kiss Norbert, a GP3-as futamgyőztes Kiss Pál Tamás, a rallycross világbajnokság futamán tavaly abszolút harmadik helyezést szerző Szabó Krisztián.

 

A rallysokat olyan igazi legendák képviselik, mint a négyszeres bajnok Hadik András, a szintén bajnok Turi Tamás, és Spitzmüller Csaba, az Európa-bajnoki futamgyőztes Turán Frigyes, a tavalyi Rally1 második helyezettje, az idén az Európa-bajnokságon szakaszt nyerő Csomós Mixi, a háromszoros magyar bajnok Benik Balázs, de tíz év után először láthatjuk újra versenyautó volánja mögött a kétszeres magyar bajnok Asit is.

 

Törekedtünk arra, hogy a legtöbb szakág képviselje magát, így meghívást kapott a kétszeres Rotax Max világbajnok gokart-versenyző, Kancsár Ferenc, a kétszeres Pro Drift bajnok Grózinger Zsolt, a kétszeres Trackwood győztes Piskolty Kevin, az autocross Európa-bajnok és többszörös rallycross magyar bajmok Kárai Tamás, a rallycross két örökös bajnoka, a nyolc illetve kilenc abszolút bajnoki címmel büszkélkedő Harsányi Zoltán és Kotán Péter, illetve a magyar rallycross bajnok és a rallyban is remekelő ifj. Kiss László.

 

A versenyzők hétfőn reggel 8 és 10 óra között szabadedzésen kapnak lehetőséget, hogy megismerkedjenek a technikákkal.

 

A vadonatúj 15 lóerős 390 cm3-es TB R25 gokarttal, a 185 lóerős Renault Clio Rally5-tel és a legizmosabb, 400 lovas BMW E46 driftautóval.

 

Mind a három szakág versenygépeit a RabócsiRing bocsátja rendelkezésre. A Renault-k és a BMW-k is egyformák lesznek, míg a gokartnál még arra is ügyelünk, hogy ki legyenek súlyozva, így a versenyző-gokart összsúly mindenki esetében azonos legyen.

 

10:30-kor veszi kezdetét a 18-as selejtező. Itt minden versenyző mind a három autóval teljesíti a pályát. A rallyautóval és a gokarttal időre, míg a driftautóval a pontozóbírók előtt kell megméretni. Mind a három autóval elért eredmény alapján sorrendbe állítjuk a versenyzőket. Az első 18 pontot kap, a második 17-et és így tovább. A sorrendet a három technikával elért összpontszám adja.

 

Várhatóan 15:00-kor kerül majd sor a Top4 döntőire. Itt már csak a rallyautóval mérkőznek meg a versenyzők kieséses alapon.

 

A díjkiosztót 16:00-kor tartjuk, amikor átadásra kerül a Legendák Tornája vándordíja.

 

Itt kerül átadásra az ukrán menekültek segítésére felajánlott várhatóan több millió forintos összeg, ehhez a kezdeményezéshez pedig bárki csatlakozhat a helyszínen is.

 

A Legendák Tornájára a belépőjegy 4500 Ft-ba kerül elővételben, amit itt lehet megvásárolni, 4900 Ft-ba pedig a helyszínen.

 

Korábban Húsvét hétfőn a RabócsiRingen hagyományosan rallycross versenyt rendeztünk. Ez sem marad el, hiszen az Országos Rallycross bajnokság nyitófutamát és egyben öt ország részvételével egy nemzetközi rallycross futamot (CEZ) április 16–17-én, szombaton és vasárnap rendezünk.

 

Húsvét hétvégén szombattól hétfőig tehát érdemes a RabócsiRingre látogatni.

 

A Legendák Tornája 2022 résztvevői

Aschenbrenner György „Asi" – Kétszeres Országos Rallybajnok

Benik Balázs - Háromszoros magyar rally bajnok

Csomós Miklós – Országos Rallybajnokság második helyezettje

Grózinger Zsolt – Háromszoros Pro Drift Országos bajnok

Hadik András – Négyszeres Országos Rallybajnok

Harsányi Zoltán – Kilencszeres Országos Rallycross bajnok

Kancsár Ferenc – Kétszeres Rotax Max világbajnok

Kárai Tamás – Háromszoros Autocross Európa-bajnok, Háromszoros Rallycross Országos bajnok

ifj Kiss László – Országos Rallycrossbajnok

Kiss Norbert – Háromszoros Európa-bajnok

Kiss Pál Tamás – GP3 és Auto GP futamgyőztes, rallycross Eb-futam dobogós

Kotán Péter – Nyolcszoros Országos Rallycross bajnok

Piskolty Kevin - Kétszeres Trackwood drift győztes

Spitzmüller Csaba „Spici" – Országos Rallybajnok

Szabó Krisztián – Autocross Európa-bajnoka, Rallycross Európa-bajnok, Rallycross vb 3. helyezés

Talmácsi Gábor – Gyorsasági motoros világbajnok

Turán Frigyes – Rally Európa-bajnoki futamgyőztes

Turi Tamás – Országos Rallybajnok