2019 Május 17-én megnyitotta kapuit a RabócsiRing Vezetéstechnikai Tanpálya

2019 Május 17-én megnyitotta kapuit a RabócsiRing Vezetéstechnikai Tanpálya
15 May

2019 Május 17-én megnyitotta kapuit Kelet-Magyarország első és egyik legmodernebb vezetéstechnikai tanpályája a RabócsiRingen! Az országban ez a harmadik professzionális tanpálya, ahol elérhetővé válik a biztonságos képzés.

Húszezer négyzetméternyi aszfalt felülettel bővült a RabócsiRing, melyen kialakították a vezetéstechnikai tanpályát. Fontos szempont volt, hogy illeszkedjen a meglévő versenypályához, így kombinatív módon kacsolódik a többi pályatesthez. Létrehoztak egy mesterséges tavat és egy innovatív fejlesztésnek köszönhetően a tóból kinyert esővizet használják locsolásra, ezzel óvva a környezetet.


A tervezéskor és a pálya elemeinek kialakításakor fontos cél volt, hogy olyan közúton is előforduló váratlan helyzeteket tudjunk szimulálni, melyek bárkivel megtörténhetnek. Ilyen veszélyes helyzetek biztonságos gyakorlásában nyújt segítséget a vezetéstechnikai tanpálya. A pályaelemek és képzett instruktoraink segítségével a tréningeken részvevő sofőrök megtanulhatják, hogyan kerüljenek el egy balesetet, miként reagáljanak magabiztosan egy nem várt szituációban vagy mi a teendő, ha vizes aszfalton hirtelen fékeznünk kell.


A vízkilövő pályán mesterséges körülmények között csúszik az autó. Előny, hogy nagy a bukótér, szemben az eddigi tanpályákkal itt akár 70-80 km/órás maximális sebességgel lehet biztonságosan közlekedni. Az aquatálcán a kocsi vízkiszorító képességét lehet tesztelni akár 130 km/óra sebességgel.


Az országban egyedülálló módon a RabócsiRingen ütköző és boruló szimulátor használatára is lehetőség van. A fejlesztésnek köszönhetően biztonságos körülmények között tapasztalhatjuk meg, milyen is egy karambol. Kinyíló légzsákokkal pánikhelyzeteket is kreálhatunk. A fedélzeti kamera segítségével akár mobiltelefonon is nézhetik kintről a benn ülők reakcióit.


A tanpálya mellett kapott helyett egy oktatóépület, ahol a résztvevők képzett instruktoroktól sajátíthatják el a vezetéstechnikai ismereteket, a biztonságos közlekedés alapjait. A magas földsáncon álló épület panoráma ablakain keresztül jól figyelemmel kísérhető egy-egy tréning.