Matador Rallycross Fesztivál, Október 10-11, Máriapócs, RabócsiRing!

Matador Rallycross Fesztivál, Október 10-11, Máriapócs, RabócsiRing!
27 September

2020. év végső összecsapása közeledik, azaz a RALLYCROSS évadzáró bajnoki döntők! Ifj Kiss László és Luigi érkezik SuperCars kategóriába!! Október 10-én és 11-én a rallycross hazai fellegvárában a RabócsiRingen zárul a rallycross szezon! A 2020. évi bajnoki szezonzáró rendkívül izgalmas versenyt tartogat számunkra, hiszen a futamdobás nélküli bajnokság és a több mint 100 versenyautó rendkívül izgalmassá teszi a Matador Hétvégét!

SuperCars kategóriában talán minden idők eddigi legerősebb mezőnye érkezik, ráadásul az eddigi futamok alapján mind a verseny, mind a bajnokság végeredménye szinte kiszámíthatatlan, hiszen a pontok alapján még teljesen nyitott a bajnokság, több pilóta is esélyes a bajnoki cím meghódítására! Jelenleg Csucsu (Citroen DS3) vezeti bajnokságot, aki egész évben magabiztosan és látványosan autózott. Csucsu most döntés elé kényszerült, hogy rallyban vagy rallycrossban versenyzik, ő pedig úgy döntött, hogy Máriapócson áll rajthoz, mivel a RabócsiRingre kilátogató nagyérdemű előtt szeretné bezsebelni a bajnoki címet, persze ebbe még több pilótának is lesz beleszólása. Kétség kívül az idei év meglepetés embere Mózer Márk (Skoda Fabia) jelenleg a bajnoki pontversenyben a 2. helyen áll, szinte minden versenyen dobogós helyen végzett. Márk számára a RabócsiRing hazai pályának nevezhető, gyermekkora óta részese a RabócsiRing eseményeinek, így minden bizonnyal számíthatunk tőle némi meglepetésre. A bajnoki pontvadászatban Vass Zoli (Audi A1) áll a harmadik helyen, csupán 2 ponttal Mózer Márk után. Vass Zoli versenyzői tapasztalata és bivaly erős Audija is bizakodásra adhat okot. A ponttáblázat negyedik helyén Harsányi Zoli (Mitsubishi EVO X) áll, aki a 2020. évi szezonban ismét önmagára talált és sorra kaparintotta meg a futamokon a dobogós helyeket. Őt követi szorosan Kárai Tomi (Audi S1), aki igen peches évet tudhat maga mögött még egy futamot is kihagyni kényszerült EB szereplése miatt. Kárai Tomiék folyamatosan fejlesztenek, hiszen EB és VB futamokon is rendszeresen megmérettetik magukat, a szezonzárót pedig a 2020.10.17-18-án Barcelonában rendezendő Világbajnoki futam főpróbájának szánják. Mózer Attila (Peugeot 208) ugyan a hatodik helyről várja a folytatást, de idén még futamgyőzelme is volt, a máriapócsi pályát pedig úgy ismeri, mint a tenyerét, úgyhogy méltán várhatunk tőle akár egy futamgyőzelmet is. Ifj Kiss László neve ismerősen csenghet sokak számára, hiszen a korábban SuperCars bajnok volt, nem mellesleg Kiss Pál Tamás bátyja, aki szintén nagyon várja visszatérését a már jól ismert KPT féle Peugeottal! SuperCarsban debütál mindenki számára Luigi-ként ismert pilóta, aki korábban Super1600-ban szerzett nemzetközi hírnevet. Meglepetésre egy RX VB-s brutális Skoda Fabiával érkezik, amellyel már több teszten is túl van, időeredményei rendkívül bíztatóak. Luigi az évadzáró futamot szintén a barcelonai világbajnoki futam tesztversenyének szánja. SuperCarsban rajthoz áll még Benyó Máté (Mitsubishi Lancer), örökös bajnokunk Kotán Péter (Ford Escort) és Bakonyi Csaba (VW Polo) is, akik szintén rutinos pilóták és mindent megtesznek, hogy dobogón végezzenek.

 

Super1600 kategóriában Körmöczi Balázs (Suzuki Swift) vezeti a bajnokságot, de csupán két ponttal van Kistuki (Skoda Fabia) előtt, őket szorosan követi Laczkó Lehel (Opel Astra) és Gergely Róbert (Suzuki Swift). Az eddigi futamokon is mindenki állt a dobogó mindegyik fokán, megjósolhatatlan, ki lesz a 2020. év bajnoka. 

 

SuperToringCars +2000-ben Koncseg Zoli (BMW E46) toronymagasan vezet, de az eldobás nélküli bajnokságban a stabilitás fontosabb lehet, így akár még Vámosi Tibi (BMW E36) is esélyes lehet a bajnoki címre. SuperTouringCars -2000-ben Janzer Gyuri (Renault Clio), Castoral Roman (Opel Astra) és Nagy Attila (Renault Clio) vezetik a bajnokságot, SuperTouringCars -1600-ban pedig Répási Róbert (Skoda Fabia), Czakó Roland (Honda Civic) és Makai Gyuri (Suzuki Swift) állnak jelenleg az élen.

 

Magyar Kupában Kailbach Gergely (Honda Civic) vezet Körmöczi Gergő (Skoda Felicia) és Siebel Balázs (Toyota Corolla) előtt, Swift HybridRX Cup-ban pedig a SuperCarsban debütáló Luigi az első, Nagy Benjamint és Vaskó Dominikot megelőzve. MX5 Kupában Dóczi Bence és Lóránt Benjamin között dőlhet el a bajnoki cím, őket követi harmadik helyen Dr. Grigalek Gábor. Hankook Racer Cup kategóriában Somogyi Márk vezet, második Takács Balázs, harmadik helyen pedig Zám Ferenc áll. Astra Divízióban Panyik Dániel eddig hibátlanul és magabiztosan az első, Kisharsányi a második, Kapitány Dorottya a harmadik, Swift Divíziót pedig egy fiatal tehetség Szabó Bulcsú vezeti Fuksz Bence és Fehér Bertold előtt. Junior Kupa pontvadászatában Szabó Csanád áll a legjobban, Néveri Konrád a második, Csuti Kristóf a harmadik.

 

Amatőr Rallycross Bajnokságban mivel idén sajnos csak két futam kerül lebonyolításra, így már nem hirdetünk éves bajnokokat, de pilótáink annál nagyobb lendülettel érkeznek a Matador Hétvégére! DIV I. -1600 kategóriában Karalyos Marci határozottan autózik, DIV II. -2000-ben augusztusban Zentai Sanyi vitte a prímet, DIV III. +2000-ben Horog Imi volt a TOTAL befutó, míg DIV III. +3500-ban a közkedvelt Béke Attila tudott bravúrosan autózni.

 

 

Program

 

 1. október 10. szombat.
 • 08: 00 –                      I. Edzés                                          Amatőr
 • 08: 30 –                      I. Edzés                                          RNOB
 • 10: 15 –                      II. Edzés                                         Amatőr
 • 10: 45 –                      II. Edzés                                        RNOB
 • 12: 30 –                      I. Kvalifikációs futam                    RNOB
 • 15: 00 –                      I. Kvalifikációs futam                        Amatőr
 • 15: 30 –                      II. Kvalifikációs futam                   RNOB (JK, SD, AD, HRC, MX5, SHC, MK)
 • 16: 45 –                      II. Kvalifikációs futam                       Amatőr
 1. október 11. vasárnap
 • 08: 30 –                      III. Kvalifikációs futam                     Amatőr
 • 09: 00 –                      II. Kvalifikációs futam                  RNOB (STC, S1600, SC)
 • 10: 15 –                      III. Kvalifikációs futam                 RNOB
 • 12: 30 – 13: 15           Betétprogram
 • 13: 15 –                      Elődöntő futam                              RNOB
 • 14: 15 –                      Elődöntő futam                                Amatőr
 • 14: 30 –                      Döntő futam                                   RNOB
 • 16: 15 –                      Döntő futam                                      Amatőr
 • 16: 30 –                      Díjátadó

Tehát október 10-11, MATADOR hétvége, az év utolsó rallycross versenye, Máriapócs, RabócsiRing!

Őrült hétvége elé nézünk, ezt ne hagyd ki!

Info: www.rabocsiring.hu; ring@rabocsiring.hu, +36302740800

Hétvégi jegy
Felnőtt kétnapos belépőjegy (parkolóval) elővételben: 6 000 Ft (helyszínen: 7 000 Ft)
Gyerek kétnapos belépőjegy elővételben: 3 000 Ft (helyszínen: 3 500 Ft
I. nap
Felnőtt belépőjegy elővételben: 2 500 Ft (helyszínen: 2 900 Ft)
Gyerek belépőjegy elővételben: 1 200 Ft (helyszínen: 1 500 Ft)
Parkoló jegy elővételben: nem elérhető (helyszínen: 500 Ft)
 
II. nap
Felnőtt belépőjegy elővételben: 4 000 Ft (helyszínen: 4 500 Ft)
Gyerek belépőjegy elővételben: 2 000 Ft (helyszínen: 2 500 Ft)
Parkoló jegy elővételben: nem elérhető (helyszínen: 500 Ft)
Áraink bruttó árak, az Áfa-t tartalmazzák!
Belépés 3 éves kor alatt díjmentes!
Gyerek belépő: 3-12 korig
Felnőtt belépő: 12 év felett
 

Október 10-11-én Depo bejáratnál bankkártyával, OTP-s és MKB-és SZÉP Kártyával - szabadidő zseb terhére - is lehet belépőjegyet vásárolni!

>> ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS <<