Megnyílt a RabócsiRing vezetéstechnikai tanpályája!

Megnyílt a RabócsiRing vezetéstechnikai tanpályája!
21 May

Elhoztuk Kelet-Magyarországra a biztonságos vezetés élményét!

A máriapócsi RabócsiRing húszezer négyzetméternyi aszfalttal rendelkező vezetéstechnikai tanpályával bővült, amely szervesen kapcsolódik a versenypályához is. Ezzel az ország harmadik és a régió első ilyen jellegű létesítményét hoztuk létre, hogy a Kelet-Magyarországon élők számára is elérhető közelségbe kerüljön a tanulás és gyakorlás lehetősége, ezáltal pedig minél több felkészült, magabiztos sofőr közlekedhessen az utakon!


A tanpályát május 17-én ünnepélyes keretek között adtuk át partnereink és a sajtó képviselői előtt. Az átadó programja prezentációkkal kezdődött, először Ifj. Rabócsi Tibor ügyvezető beszélt a tanpálya létrehozásáról a tervektől és álmoktól kezdve, a közel két évnyi megfeszített és számtalan szakember kemény munkáját felölelő kivitelezésen át az utolsó simításokig. Szabó Viktória, a RabócsiRing Kft. rendezvényszervezője a cég szerteágazó tevékenységét és kínálatát ismertette. Hoffer Zsolt vezető instruktor a vezetéstechnikai tanpálya technikai felépítését és moduljait mutatta be a nagyközönségnek.
Az előadások után Orosz István atya, a máriapócsi kegytemplom parókusa megszentelte a létesítményt. Ezután - immár az égiek áldásával - végre felgördültek az első autók a tanpályára! 
A pályán többek között vízfal, aquatálca valamint egy egyedi ütköző- és boruló szimulátor is helyett kapott. Tesztelhetjük, milyen autónk vízkiszorító képessége, illetve hogyan lehet fékezni a vizes aszfalton. A nagy bukétérnek köszönhetően akár 70-80 km/órás sebességgel is biztonságosan közlekedhetünk a tanpályán! A szimulátor segítségével biztonságos körülmények között megtapasztalható, milyen lehet ütközni és felborulni autónkkal, valamint a biztonsági öv fontosságára és helyes használatára is megtanítja a sofőröket. A tanpálya melletti oktatóépületben minden résztvevő szakképzett instruktoroktól sajátíthatja el a hiánypótló vezetéstechnikai ismereteket. 
A máriapócsi RabócsiRing vezetéstechnikai tanpályájának célja, hogy felkészítse az autóvezetőket a váratlan helyzetekre. Mostantól bárki számára elérhetőek a pálya szolgáltatásai - sőt, mindenkinek ajánlott, aki szeretne a lehető legbiztonságosabban és legnagyobb hozzáértéssel vezetni! Várjuk Önöket is tréningjeinkre!