November 08-09-10. ERC Rally Európa Bajnoki Évadzáró

November 08-09-10. ERC Rally Európa Bajnoki Évadzáró
31 October

November 08-án az éjszakai villanyfényes SS1, azaz a SuperSpecial szakasz nem csak a RabócsiRingnek lesz különleges és némileg újdonság, hanem magának a versenynek és a pilótáknak is. „Lesz minden, ami egy búcsúban lenni szokott!” Szinkron pálya, ugrató, salak, vízfal! Pénteken 16 órától indul az őrület, a jó hangulatról ezúttal Szujó Zoltán gondoskodik!

November 08-09-10. ERC Rally Európa Bajnoki Évadzáró Futam!!

TÖBB, MINT 120 páros várható és abból legalább 30 R5-ös autó!

Párját ritkító parádéval indul az első gyorsasági szakasz!

 

November 08-án az éjszakai villanyfényes SS1, azaz a SuperSpecial szakasz nem csak a RabócsiRingnek lesz különleges és némileg újdonság, hanem magának a versenynek és a pilótáknak is. „Lesz minden, ami egy búcsúban lenni szokott!” Szinkron pálya, ugrató, salak, vízfal! Pénteken 16 órától indul az őrület, a jó hangulatról ezúttal Szujó Zoltán gondoskodik!

Itt lesz az ERC eleje, hiszen Ingram, Habaj és még akár Lukyanuk is lehet bajnok!

Jönni fog Filip Mares, az osztrák Niki Mayr-Melnhof egy Harrach féle vadi új Fiestával és jön a németek új favoritja, Maximilian Koch aki jövőre teljes ERC szezont tervez. Jön a brazil Nobre, jön Hyundai-al a román Tempestini. Láthatunk újra Peugeot 208 R5-öt, a fiatal belga Joachim Wagemans érkezik az oroszlános T16-al. Lesz gyári versenyző is, hiszen a Hyundai Motorsport színeiben indul az ír Callum Devine egy i20 R5-el.

Nagy csapatok is felvonulnak, hiszen a BRR két autóját is láthatjuk: Herczig Norbi mellett itt lesz a német gróf úr is, Albert von Thurn und Taxis.

A TOK Sport R2-es Peugeot-jában láthatjuk a török Avcioglu-t, de ami még nagyobb durranás, a korábbi R2-es EB bajnok Marijan Griebel, egy majdnem teljes R5-ös szezon után visszaül R2-be és abból szeretné megismerni a nyíregyházi pályákat!

A francia Saintéloc csapatában Lukyanuk mellett az amerikai Sean Johnston is egy Citroën C3R5-ben szerepel majd és újra láthatjuk hazai gyorsaságikon a bolgár kislányt, aki korábban Nyirfás Julival riogatta Európa pályáit: jön Ekatyerina Stratieva is (ezúttal egy Peugeot 208 R2-vel).

Maradjunk a lányoknál! Idén talán még sosem indult egyszerre négy, női pilóta vezette versenyautó az ERC mezőnyében, nálunk pedig fog! :) Az előbb említett Ekaterina mellett az angol Nabila Tejpar is Peugeot-val indul, míg Vogel Adri egy R2-es Ford Fiestával. A KIA kupa bajnoka, Krajnyák Petra is az EB mezőnyében indul, ő egy R1-es Fiestát vezet majd.

Láthatunk végre Fiat Abarth 124-et hazai pályán, Dariusz Polonski hozza el a csapatát. Reméljük üde színfoltja lesz a hátsókerekes mezőnynek a sok unalmas Lada után… (természetesen ironikusan írtam… nehogy meglepődjön a lengyel páros a magyarok RWD idejeit látva…)

Ne feledkezünk meg a magyarokról sem!

Jön a két hazai EB állandó szereplő, Herczigék mellett Érdi Tibi is nagy reményekkel vág neki a szezonzárónak. A bajnok Vincze Feri azt nyilatkozta, hogy nyomás nélkül, több kockázatot vállalva fog versenyezni. Hadikéknak megjött a vadonatúj autójuk, a tavalyi győzelem után szeretnék megmutatni, hogy hova is elég ez az EB mezőnyben. Turánék is beneveztek az EBre, ahogy Bodolaiék és Lovászék, Lencséék is. A Citroën Rally Team Hungary is az EB mezőnyében indítja Velenczei Ádámékat és újra versenyezni láthatjuk a veszprémi futam győztesét, Bútor Robit, aki idén a Skodájával szeretné megmutatni magát az EB mezőnyben. 

Az ERC3-ba nevezett a Peugeot Kupából Csomós Mixi és  az újdonsült Rallye2 bajnok Trencsényi Vince is. 

Természetesen nem teljes a lista és természetesen nem egyedül indul egyik pilóta sem, innen is respect az összes navigátornak, akik nélkül nem jutnának sehova sem!

Mivel Máriapócson, a RabócsiRing rallycross pályán kerül megrendezésre a Rally Európa Bajnokság Nyíregyháza Futamának első gyorsasági szakasza, így a rallycross élmenői is képviseltetik magukat a rendezvényen. A rallycross SuperCars kategória top pilótái és top sofőrjei érkeznek az SS1-re és mérik össze tudásukat Európa legjobb rally pilótáival, így ezúttal nem egymás, hanem az idő ellen harcolnak ők is. Az Európa bajnok Kárai Tamás (Audi A1) és a kilencszeres magyar bajnok Harsányi Zoltán (Mitsubishi EVO X), a hazai vizeken evező Mózer Attila (Peugeot 208) és Mózer Márk (Skoda Fabia MK2), valamint Karsai Tamás (BMW M3) és Szőllősi Roland (BMW M3) párosok is rajthoz állnak a november 08-i szinkronpályás futamon.

Ha eddig bárkiben kérdésként merült fel, hogy ott kell e lennie az első hazai ERC futamon, annak biztos mondhatjuk:

OTT A HELYED!

November 08. – Rally Szuperspeciál

Rabócsiring, 4326 Máriapócs, Bogáti u.

Program

Kapunyitás:                     14:00

Rallycross bemutató:    16:00 – 16:30

Historic futamok:           17:00 – 18:00

Rallycross bemutató:    18:00 – 18:30

ERC futamok:                  19:00 – 20:30

ORB, ORC futamok:       20:30 – 22:00