Perzselő napsütésben és remek hangulatban zajlott az ALLSTARS11

Perzselő napsütésben és remek hangulatban zajlott az ALLSTARS11
22 July

Mi már előre sejtettük, hogy komoly csatákat látunk majd és gyanúnk be is igazolódott Valahogy Máriapócson egyszerűen nem lehet rosszul érezni magad. A RabócsiRing területe, az összegyűlt emberek kisugárzása és persze a verseny és a szervezés minősége mindig biztosít mindent ahhoz, hogy széles mosollyal az arcodon sétálgass fel s alá, vagy nézd a versenyt a lelátóról. Még a közel 40 fokos hőség sem tudta megállítani az eseményeket és joggal mondhatom, hogy ez most valami új volt.

A LADA Allstars és Gála, valamint a számukra rendezett külön programok remek hangulatban zajlottak, a körversenyen pedig Ladáktól nem várt sebességgel és stílusban autóztak a versenyzők az Allstar kategóriában pedig természetesen kilinccsel előre. Az esemény lebonyolításában a Lada Club Hungary srácai tették oda magukat aminek köszönhetően nagyon komoly építéseket is láthattunk.

Az Allstars negyedik helyén Szabó Attila – Apóca végzett, a harmadik helyre Faragó Roland autózta be magát. A második helyre hajszálnyi hátránnyal Karsai Zsolt került az abszolút első pedig Gajdos Gábor lett. Ezúton is gratulálunk a pilótáknak, azért ilyen köröket nem vártunk ilyen gépektől!

A körverseny két kategóriában zajlott ahol a dobogók az alábbiak szerint alakultak:
1600 mínusz:
Helyezés: RSZ/Név/Legjobb köridő
1.hely: 2/Reményi Regő 00:47,266
2.hely: 10/Faragó Roland 00:48,241
3.hely: 21/Lencsés Gábor 00:51,550

1600 plussz
Helyezés: RSZ/Név/Legjobb köridő
1.hely: 6/Kurek Zsolt 00:46,664
2.hely: 4/Boroznaki Tibor 00:49,956
3.hely: 3/Karsai Zsolt 00:53,923

 

 

Volt egy új mulatságunk is a Drift Matsuri, ahol kötetlen stílusban, de főképp tsuisoban csapatták a lengyel, angol, cseh és litván pilóták. Ezzel a programmal a sport azon részét szerettük volna prezentálni nektek, ami az átlagembereknek is elérhető. Hogy nem csak az 1000 lovas versenyautókkal lehet jó köröket menni és hogy a driftelés önmagában is egy élvezetes és kihívásokkal teli szakág. Emlékezzünk csak a sport gyökereire, Keiichire és a Toyota AE86 Corollára! A kezdetek hangulatának őrzése ugyanolyan fontos számunkra, mint az őrületes nemzetközi versenyek.
A Drift Kings nemzetközi versenysorozata volt természetesen a fő attrakció, ha még húsz fokkal lett volna melegebb akkor is megéri kint állni, és végig nézni a versenyt. Sajnos ezévben sem úsztuk meg százszázalékos hibamentességgel, akadtak műszaki problémák miatt kieső versenyzők és néhány falhoz csapás is, de hát ez a sport már csak ilyen. Nem jöhet mindig minden össze. De, a verseny mint mindig ezúttal is hatalmasat szólt! A PRO kategória első helyét Giorgos Christoforou zsebelte be, a PRO2 győztesi címe pedig Kozma Tas Bencének, a hazai mezőny egyik legfiatalabb versenyzőjének járt. A nemzetközi dobogók pedig a következőképpen néztek ki:

PRO


1. Giorgos Christoforou ‘Ela Koko’
2. Luca Fuschini
3. Michal Wojtan
4. Rafal Kochanowski

PRO2


1. Dragomir Roglinov
2. Robert Horensky
3. Lukas Dobias
4. Kozma Tas Bence

QUEEN


1. Deimante Radzeviciute
2. Sandra Janusauskaite
3. Mirella Vernacchia
Hamarosan érkezünk a részletes futambeszámolókkal, addig pedig nehogy azt hidd ennyi volt idénre. Picivel több mint egy hónapunk van hátra az év legbrutálisabb eseményéig a TRACKWOOD drift fesztiválig. Jómagam, a cikk írója ezt a hétvégét várom egész évben és biztosan mondhatom, hogy ezzel a versenyzők és a szervezők is így vannak! A közelgő eseményről bővebb információt az alábbi linken találsz, valamint keresd social media felületeinket és weboldalainkat!

https://trackwood.com/

A jelszavunk pedig ne feledd, mindig KILINCCSEL ELŐRE!