„Ütközzünk és boruljunk biztonságosan!” – interjú Hoffer Zsolttal

„Ütközzünk és boruljunk biztonságosan!” – interjú Hoffer Zsolttal
15 May

„Viccesen talán azt is mondhatnám, hogy az ütközés és a borulás legyen élmény, és éljék át nálunk!"

A Rabócsiringnek köszönhetően május 17-én immáron Kelet-Magyarországon is elérhetővé válik a biztonságos vezetéstechnikai képzés. Ekkor nyitja ugyanis kapuit a vezetéstecnnikai tanpályánk, amely az országban a harmadik ilyen jellegű létesítmény. 

A két éve kezdődő beruházás nem kis csapatmunkát igényelt. Ennek a csapatnak a tagja Hoffer Zsolt, többszörös országos rallye bajnok, a száguldó százados, nem mellesleg a RabócsiRing Vezetéstechnikai Tanpálya vezető instruktora.

 

 

Mi kell ahhoz, hogy valakiből jó sofőr váljon?
Mindenképp fontosnak tartom az önképzést és a motivációt, ugyanakkor szükséges a hozzáértők véleménye, buzdítása, oktatása. Mindenki más képességgel és képzettséggel rendelkezik. Szerencsére a hiányosságok fejleszthetőek, és a járműgyártás fejlődése, valamint a technikai újítások ezt meg is követelik tőlünk. Ennek legjobb, leghatékonyabb és legbiztonságosabb módja, ha ezt vezetéstechnikai pályán tesszük.

Kiknek ajánlanád, hogy kipróbáljanak egy vezetéstechnikai pályát?
Tulajdonképpen mindenkinek! Önmagunk és járművünk megismerésének, képességeink fejlesztésének legbiztonságosabb módja, ha ezt megfelelően megtervezett helyen, szakértő instruktor segítségével tesszük! Autót vezetni sokan tudunk, időközben kialakulnak vezetési szokásaink, melyeket jó esetben értékelünk is magunkban. Ha meghozzuk a döntést, hogy egy vezetéstechnikai pályát kipróbálunk, szembesülhetünk esetleges hibáinkkal, hiányosságainkkal. Ezeket felismerve szakértő instruktorok segítségével új ismeretekhez juthatunk, hibáinkat kijavíthatjuk, mindezeket járműkezelési szokásrendszerünkbe építhetjük.


Mire számíthat, aki ellátogat a RabócsiRing vezetéstechnikai tanpályára?
Élményre és tanulásra. Kelet-Magyarország új vezetéstechnikai pályáján célunk, hogy a pálya adta élményekben részesítsük a hozzánk érkezőket, önmaguk és járművük megismerése fejlődjön. Látványos és jól áttekinthető pályánk kezdők és haladók részére egyaránt fejlődést kínál. A vezetéstechnikai tanpályát a RabócsiRing versenypálya pályateste fogja közre, amely különleges hangulatot ad. Vezetéstechnikai tevékenységünk ugyanakkor nem a versenyző képzést szolgálja, hanem a hozzánk érkezők biztonságosabb közlekedését, az általuk használt jármű biztonságosabb vezetését, és határozottan merem mondani, hogy az állagóvást is szolgálja.


Miben nyújt pluszt a RabócsiRing vezetéstechnikai tanpálya?
A pálya tervezésénél törekedtünk arra, hogy kisebb és nagyobb sebességű gyakorlatok végrehajthatóak legyenek, a bukótereink a biztonságot garantálják.
A tapadásvesztés és visszanyerés gyakorlataink eltérnek az ismert rántópad gyakorlattól, több hangsúlyt fektetünk arra, hogy a közúti közlekedésben előforduló helyzeteket szimulálva fejlesszük a járművezetőt.
Büszke vagyok szimulátorunkra, amely először a fejemben született meg. Ez nem más, mint az „ütköző-boruló szimulátor”! Biztonságos körülmények között élhetjük át az autóval történő ütközést, a borulást, ezek kombinációit. Meg tudjuk mutatni a biztonsági öv igazi jelentőségét és használatának fontos szempontjait. Viccesen talán azt is mondhatnám, hogy az ütközés és a borulás legyen élmény, és éljék át nálunk!