A versenypályáról

 

Álomból valóság

Huszonöt évvel ezelőtt idősebb Rabócsi Tibornak volt egy álma: egy olyan komplexumot akart létrehozni, amely a térségben egyedülálló módon szolgálja ki a technikai sportok rajongóit.

1996. november 23-án három évnyi kemény munka, építkezés és tervezgetés után megnyitotta kapuit az A.M.G. RabócsiRing. Az elmúlt több mint húsz év folyamatos bővítése és fejlesztése eredményeképpen bekapcsolódtunk, majd szerves részei lettünk a hazai és nemzetközi autósportnak.

A RabócsiRing ma Közép-Európa egyetlen olyan sportkomplexuma, ahol négy szakág – autó, motor, gokart, drift – működik egymás mellett párhuzamosan.

A pálya úgy épült, mint a lego, bármikor átalakítható, továbbépíthető.

 

 

 

 

Az igényes és színvonalas szolgáltatások, a színes rendezvénysorozatok kínálnak évről-évre kultúrált szórakoztatást és egyfajta garanciát az ország és a régió technikai-sport szerelmeseinek. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően 2007-től már éjszakai villanyfényes futamokban is gyönyörködhetnek a Rallycross, a Drift, a technikai sportok kedvelői.

A versenyekre és az azt követő programokra nem ritkán 10 000 néző kíváncsi (VIP futamok, színésznőkkel, újságírókkal és politikusokkal, légi bemutatók, ejtőernyős ugrások, szórakoztató zenei programok, tűzijáték). A kísérő rendezvények, show-elemek olyan embereket is kicsalnak a pályára, akik csak érintőlegesen kapcsolódnak az autóversenyzéshez, s talán itt szeretik meg a benzingőz által keltett szórakozást.

Hetente váltakoznak a versenyek és rendezvények. Ki-ki kedvére válogathat a különböző technikai sportok között, megunhatatlanná téve ezzel a versenypályát.
A nézők biztonságban, a versenypályához közel, 4-5 méteres földsáncokon, lelátókon ülve vagy állva nézhetik a versenyeket és szurkolhatnak kedvenceiknek.

Nemcsak versenyzőknek

A technikai sportok világa a civilek számára is elérhető a RabócsiRingen. Szervezett és biztonságos körülmények között hódolhatnak szenvedélyüknek az érdeklődők, legyen szó motorról, autóról vagy akár gokartról.

A vállalkozások pedig továbbra is szervezetten, csodálatos hangulatban rendezhetik meg itt vevő- és partnertalálkozójukat, céges rendezvényeiket, csapatépítő tréningjeiket.

 

Fejlődés mindenek előtt

Mit hozhat még a jövő? A technikai sportok folyamatosan fejlődnek, mi pedig évről évre azt a célt tűzzük ki magunk elé, hogy a versenyzők és a nézők bővülő igényeit minél magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni. Az innováció a kezdetektől jellemző volt a RabócsiRingre, és ha minden más változik is, ez az egy biztosan nem!