Drift

 

 

 

 

 

 

A japán gyökerekkel rendelkező sport a máriapócsi RabócsiRinget is meghódította. Látványosabbnál látványosabb drift versenyeket láthattok immár 2007 óta.

De mi is az a drift?

A drift szabad fordításban csúsztatást, sodródást jelent. A sportág maga nagyon hasonló a rallye-hoz, azonban itt nem az idő és a sebesség számít, hanem a stílus és a kanyartechnika. A drift lényege, hogy az autó hátulját a túlkormányozottságból fakadó kitörésekor a kanyarban csúszásban kell tartani anélkül, hogy az autó megtapadjon. Ahhoz, hogy a csúszást minél tovább fenntartsuk, tökéletes kormányzásra és gázpedálkezelésre van szükség. A drift tehát kifejezetten a hátsó kerekes autók és azok pilótáinak művészete.

 

 

Drift a RabócsiRingen 

Több száz lóerős, keresztbe csúszó autók, izgalmas csaták, forró hangulat, gyönyörű lányok. Akár így is összefoglalhatnánk, mit is jelent a RabócsiRingen egy-egy drift esemény.

A tulajdonosok számára nem kis kihívást jelentett a drift pálya nyomvonalának megépítése. Fontos szempont volt a megfelelő szélesség (16 méter), illetve az aszfalt minősége, melynek teherbírása és hőállósága kulcsfontosságú a folyamatosan keresztbe csúszó, az aszfaltot szinte felszaggató gépcsodák versenyében.

Mivel a drift sport szakmai elvárása a lehető legnagyobb kanyarsebesség elérése az autók kicsúszása nélkül, ezért a RabócsiRingen a drift pályaszakaszok építésénél nagy dőlésszöget alkalmaztunk, mely növelte a centrifugális erőt és a kanyarsebességet.

A drift sport fejlődése töretlen, évről-évre újabb fejlesztések kerülnek a drift autókba és ezt a RabócsiRingen szinte testközelből szemlélhetjük. A magas földsáncokról és lelátókról nézve, szinte karnyújtásnyira csúsznak az autók, igazi élményt garantálva ezzel a nézőknek. 

 

Idén három alkalommal ad otthont a drifteseknek a RabócsiRing

Idén új nyomvonalvezetéssel tesszük felejthetetlenné a szezont, valamint minden kategóriában páros csatában küzdenek meg a versenyzők, ami kétszer annyi tsuiso csatát garantál a nézőknek. Igyekszünk a legmesszemenőbbig kihasználni a pálya minden szegletét, idén minden korábbinál ütősebb érintési zónákkal készülünk a versenyzőknek.

 

Egyszóval idén is izgalmas versenyek és egyedi programok várják a pilótákat és a nézőket egyaránt.