Drift

 

 

2024. JÚNIUS 1.

ALLSTARS#12

RABÓCSIRING

 

2024. JÚLIUS 11-13.

DRIFT KINGS

RABÓCSIRING

 

2024. AUGUSZTUS 23-24.

VERY BIG RACE

RABÓCSIRING

 

ÚJ LELÁTÓK A DRIFT VERSENYEKEN 

 

 

Drift a RabócsiRingen


2007 óta évente három alkalommal ad alkalmat a drifteseknek versenyzésre a RabócsiRing a Hunakamo Sport szervezésében.

2017 óta új és kombinálható nyomvonalvezetéssel tesszük felejthetetlenné a versenyeket.
 

Nem tudod mi is az a drift?

A drift szabad fordításban csúsztatást, sodródást jelent. A sportág maga nagyon hasonló a rallye-hoz, azonban itt nem az idő és a sebesség számít, hanem a stílus és a kanyartechnika. A drift lényege, hogy az autó hátulját a túlkormányozottságból fakadó kitörésekor a kanyarban csúszásban kell tartani anélkül, hogy az autó megtapadjon. Ahhoz, hogy a csúszást minél tovább fenntartsuk, tökéletes kormányzásra és gázpedálkezelésre van szükség. A drift tehát kifejezetten a hátsó kerekes autók és azok pilótáinak művészete.

Mitől jó a Rabócsiring driftelésre ? 

A tulajdonosok számára nem kis kihívást jelentett a drift pálya nyomvonalának megépítése. Fontos szempont volt a megfelelő szélesség (16 méter), illetve az aszfalt minősége, melynek teherbírása és hőállósága kulcsfontosságú a folyamatosan keresztbe csúszó, az aszfaltot szinte felszaggató gépcsodák versenyében.

Mivel a drift sport szakmai elvárása a lehető legnagyobb kanyarsebesség elérése az autók kicsúszása nélkül, ezért a RabócsiRingen a drift pályaszakaszok építésénél nagy dőlésszöget alkalmaztunk, mely növelte a centrifugális erőt és a kanyarsebességet.

A drift sport fejlődése töretlen, évről-évre újabb fejlesztések kerülnek a drift autókba és ezt a RabócsiRingen szinte testközelből szemlélhetjük. A magas földsáncokról és lelátókról nézve, szinte karnyújtásnyira csúsznak az autók, igazi élményt garantálva ezzel a nézőknek. 

Több száz lóerős, keresztbe csúszó autók, izgalmas csaták, forró hangulat, gyönyörű lányok. Akár így is összefoglalhatnánk, mit is jelent a RabócsiRingen egy-egy drift esemény.