Motor

Amilyen változatosak a motorkerékpárok, ugyanolyan sokféle a stílus, amely a vezetésüket jellemzi. A motorkerékpár technikai adottságai miatt a motorkerékpározás sokkal nagyobb figyelmet és tapasztalatot igényel, mint a közlekedés más formái.

 

A pálya

A motoros pálya kialakítása nagy kompromisszumot igényelt. Ez az egyetlen olyan kialakított nyomvonal, amelyet két keréken használnak és teljesen más biztonságtechnikai előírásoknak megfelelően kell működtetni. A gokarthoz hasonlóan a motoros pálya is érinti a rallycross és drift nyomvonal egyes részeit, így azon előny, hogy a nézők közel vannak a pályatesthez, a motoros nyomvonal hátrányává vált. Ezért ezen a pályaszakaszon speciális védő gumihevedereket és biztonsági védőbálákat kellett elhelyezni. A motoros nyomvonal többi részén pedig a megfelelő bukótér kialakítása (helyenként 50 m) elengedhetetlen volt.

A RabócsiRing változatos nyomvonalán mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus pár métert az aszfaltos szakaszok, a salakos vagy homokos, kis ugratós off-road részek, a szűk visszafordítók vagy a nagy ívű kanyarok között.

Pályainfó:

hosszúság: 1610 m
szélesség: 12-16 m
összetétel: 100% aszfalt

 

Idén is jön a MAMI!

Nem maradunk verseny nélkül 2019-ben sem. Augusztusban látogat el hozzánk a MAMI Kupa. Ez egy több futamból álló hivatalos versenysorozat, ahol gyorsasági, supermoto és veteránmotor kategóriában rendeznek országos bajnoki futamokat. A motorosok augusztus 3-4-én veszik birtokba a máriapócsi katlant.